Всесвітній день яйця
У 1996 році під час віденської конференції Міжнародна яєчна комісія проголосила, що відтепер у другу п’ятницю жовтня буде проводитися Всесвітній день яйця (World Egg Day). Це подія, що присвячена вшануванню неймовірного, багатого на поживні речовини продукту, яким є яйце. Недарма яйця називають “суперфудом”. Цей день покликаний відсвяткувати силу яйця та його потенціал для того, щоб нагодувати світ високоякісними харчовими продуктами. Цей день також є платформою для підвищення обізнаності про користь яєць та їх важливість у харчуванні людини.
Яйця – це, мабуть, один із найдавніших харчових продуктів, відомих людству, який відіграє вирішальну роль у нашому житті та здоров’ї. Вони багаті на білок і слугують основою для безлічі кулінарних творінь, від продуктів для сніданку до приправ, таких як майонез. У багатьох культурах світу яйця були символом родючості, життя, оновлення та відродження, їх використовували як в кулінарних, так і в декоративних цілях.
Важливо згадати, що яйця бувають не лише курячі. Перепелині, качині, страусині – такі самі корисні й поживні. Всесвітній день яйця також відображає важливість інших видів яєць, таких як ікра різних риб, яка вважається символом багатства.
І звичайно, ми не могли оминути вічне питання: хто з’явився першим: курка чи яйце? Французькі й австралійські фізики переконані, що мають відповідь на загадку віків”. Ця відповідь може вас здивувати. Група фізиків з Університету Квінсленда та Інституту Ніла стверджують, що і курка, і яйце з’явилися одночасно. Це називається “невизначений причинно-наслідковий порядок”, і це те, що ми можемо спостерігати у нашому щоденному житті”, – пояснюють вчені. До речі, думка дієтологів про те, що яйця містять багато холестерину, невірна. Сучасні дослідники довели, що регулярне вживання яєць відновлює сили. Так що це свято – чудовий привід для того, щоб приготувати вашу улюблену страву з яйця.
Інформаційний центр