Естафета факультетів. Про ФУПП

Триває «Естафета факультетів» Київського національного університету будівництва і архітектури. Сьогодні розповідь про свої навчальні програми починає Факультет урбаністики та просторового планування. Це – наймолодший із факультетів університету, але за віком утворення, а не за ефективністю викладання. На цьому факультеті інновації впроваджені в організацію навчального процесу і педагогічні підходи, в формування освітніх програм, впровадження швидких форм реагування на запити ринку праці. Сучасні інформаційні технології та закордонні прогресивні методи, організацію івентів, максимальна підтримку студентських ініціатив та багато інших прогресивних методів активно використовують в освітньому процесі на цьому унікальному факультеті.

«Естафета факультетів». Факультет урбаністики та просторового планування. День перший

Шановні друзі!

Представлення факультету у рамках проєкту «Естафета факультетів» було заплановано завчасно, тож у нас були плани розповідати про плідну роботу викладачів та цікаві студентські будні. Але війна, що почалася 24 лютого, розділила наше життя на «до» і «після». Тепер уся наша діяльність буде присвячена відбудові нашої країни.

Символічним є те, що наш факультет розпочав свою історію під час Другої світової війни. Тоді, задля відновлення зруйнованої бойовими діями країни виникла гостра необхідність в «універсальних» спеціалістах, які здатні приймати швидкі та ефективні рішення – від проєктування до будівництва стертих з лиця землі міст. Таким чином народилася спеціальність міське будівництво та господарство.

З того, як тепер можна говорити, мирного часу, ми пройшли великий шлях розвитку. Підготували тисячі висококваліфікованих спеціалістів, десятки кандидатів та докторів наук, які створюють комфортне середовище для життя мільйонів людей по всьому світу.

У результаті наполегливої, самовідданої роботи нашого колективу, у 2017 році в складі КНУБА було створено новий факультет – факультет урбаністики та просторового планування.

З дня заснування ми маємо чітку мету – навчити наших студентів створенню простору, де людям живеться легко та комфортно. Усі спеціальності факультету орієнтовані на знання по створенню комфортного оточення людини, правового, політичного, управлінського простору.

Висока кваліфікація професорсько-викладацького складу та відкритість до нових знань сприяє тому, що частими гостями факультету є відомі українські та закордонні спеціалісти: містобудівники, архітектори, політологи, історики, дипломати та державні діячі.

Нами проводяться регулярні наукові конференції та практичні воркшопи для науковців і студентів. За ініціативою та активною участю кафедри політичних наук і права – щорічний «Урбаністичний форум», що складається з двох змістовних наукових конференцій – «Просторове планування: містопланування, архітектура, політичні та соціокультурні засади», «Будівельне право: теорія та практика містопланування та містобудування». Факультет бере активну участь у організації та проведенні щорічної конференції КНУБА «BuildMasterClass», організовує разом із закордонними партнерами інші наукові, у тому числі студентські конференції.

Факультет має міцні міжнародні зв’язки. Серед наших партнерів – закордонні університети, європейські фонди та інші організації. Обмін знаннями та практичним досвідом з партнерами є важливою частиною роботи для виходу на міжнародну арену. Одним із прикладів такої співпраці є міжнародний проєкт “Школа урбаністики”, яка двічі на рік навколо себе об’єднує студентів з усієї України, з інших країн, відомих вітчизняних і закордонних науковців та спеціалістів. Метою школи є навчання студентів на реальних об’єктах, передавання їм досвіду і знань не лише наших викладачів, а і закордонних вчених та спеціалістів. Окрім цього, студенти мають можливості налагоджувати зв’язки, що відіграють важливу роль у майбутній професійній діяльності. За ініціативою ФУПП університет заключив договори за міжнародною програмою студентського та викладацького обміну ERASMUS+, завдяки якій студенти мають можливість вчитися у європейських університетах.

На сьогодні факультет урбаністики та просторового планування складається з трьох випускових кафедр:

  • Кафедра міського будівництва
  • Кафедра міського господарства
  • Кафедра політичних наук і права

Студенти здобувають освітньо-кваліфікаційні рівні бакалавра та магістра за спеціальностями:

  • Спеціальність – 052 «Політологія»
    • Освітньо-професійна програма «Політичний менеджмент» першого (бакалаврського) рівня
  • Спеціальність – 081«Право»
    • Освітньо-професійна програма «Будівельне та містобудівне право» першого (бакалаврського) рівня
  • Спеціальність – 192 «Будівництво та цивільна інженерія»
    • Освітньо-професійна програма «Міське будівництво та господарство» першого (бакалаврського) рівня
    • Освітньо-професійна програма «Автомобільні дороги та аеродроми» першого (бакалаврського) рівня
    • Освітньо-професійна програма «Міське будівництво та господарство» другого (магістерського) рівня
    • Освітньо-професійна програма «Автомобільні дороги та аеродроми» другого (магістерського) рівня
    • Освітньо-наукова програма «Міське будівництво та господарство» другого (магістерського) рівня
    • Освітньо-наукова програма «Урбаністика та просторове планування» другого (магістерського) рівня
  • Спеціальність – 281 «Публічне управління та адміністрування»
    • Освітньо-професійна програма «Державне управління у сфері містобудівної діяльності» першого (бакалаврського) рівня
    • Освітньо-професійна програма «Державне управління у сфері містобудівної діяльності” другого (магістерського) рівня»

Досвід та знання наших викладачів, допоміжного персоналу кафедр та факультету, їхня самовіддана праця надає нам упевненість гарантувати високу якість підготовки спеціалістів за усіма спеціальностями та освітніми програмами.

Ласкаво просимо на тиждень факультету урбаністики та просторового планування!

А тих, хто вважає кращим один раз побачити, ніж прочитати, запрошуємо на віртуальну екскурсію Факультетом урбаністики та просторового:

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux