Новини,  НОВИНИ КНУБА

КНУБА продовжує співпрацю з ЮНЕСКО: ще одна група студентів пройшла тренінг з оцифрування архітектурної спадщини

Друга група студентів і викладачів Київського національного університету будівництва і архітектури успішно завершила навчання за програмою тренінгу від ЮНЕСКО за підтримки уряду Японії – «Оцифрування архітектурної спадщини: 3D сканування для збереження і відновлення».

Цього разу навички лазерного сканування та фотограмметрії здобували студенти архітектурного факультету і факультету геоінформаційних систем та управління територіями, разом із викладачами відповідних дисциплін навчання пройшли загалом 44 особи. Вони отримали сертифікати про проходження тренінгу, які вручали голова офісу ЮНЕСКО в Україні К’яра ДЕЦЦІ БАРДЕСКІ та проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку КНУБА Олександр КОВАЛЬЧУК.

Пані К’яра ДЕЦЦІ БАРДЕСКІ висловила задоволеність співпрацею з університетом, рівнем залученості до процесу викладачів і зацікавленістю студентів та зауважила, що якісна підготовка молодих фахівців у сфері збереження архітектурної спадщини надзвичайно важлива. 

«Нові знання і навички наших студентів стануть у пригоді і їм, і всій країні у найближчому майбутньому, після завершення навчання. Наші випускники будуть фахівцями високого класу у галузі будівництва та архітектури і братимуть активну участь у процесах відбудови. У цьому важливість внеску КНУБА у відновлення країни», – зазначив Олександр КОВАЛЬЧУК.

Декан факультету геоінформаційних систем та управління територіями Олена НЕСТЕРЕНКО звернула увагу, що під час практичної частини тренінгу учасники досліджували досить цікавий об’єкт і акцентувала увагу на можливому розширенні колаборації між факультетами у цьому напрямі.

Цього разу об’єктом дослідження учасників тренінгу став Музей гетьманства, розташований у будинку, який є пам’яткою архітектури XVII ст. з надбудовами XIX ст., за київською легендою відомий як «будинок Мазепи».

«Розширення знань через залучення позауніверситетських джерел важливе для якісного навчання студентів і є складовою сучасної концепції освіти», – сказав декан архітектурного факультету Олександр КАЩЕНКО. Він також подякував представникам ЮНЕСКО за співпрацю та посольству Японії за фінансову підтримку проєкту.

Кілька студенток третього курсу архітектурного факультету, які пройшли цей тренінг, повідомили, що саме завдяки цьому визначились, чим саме будуть займатись після закінчення університету. Тепер вони мають намір присвятити себе справі реконструкції і реставрації та збереженню архітектурної спадщини, навіть більше – вони з однодумцями вже працюють над розробкою деяких ідей.

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux