Новини,  НОВИНИ КНУБА

Посібник з проєктування енергоефективних дошкільних закладів освіти – у відкритому доступі

Партнер КНУБА Всеукраїнська громадська організація «Жива планета» опублікувала методичні рекомендації «Основи проектування та реконструкції енергоефективних будівель закладів дошкільної освіти з поліпшеними екологічними характеристиками».

Посібник базується на комплексному аналізі проєктної документації на будівлі закладів дошкільної освіти. Методичні рекомендації відповідають принципам сталого будівництва із застосуванням сучасних енерго- і ресурсозберігаючих технологій, вимогам ДБН В.2.2-4:2018 зі зміною 1 «Будинки та споруди. Заклади дошкільної освіти», ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проєктної документації на будівництво», національних стандартів у сфері управління відходами руйнації, термомодернізації, вимог до укриття тощо;  враховує положення законів України «Про архітектурну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про енергетичну ефективність.

Видання стане в пригоді майбутнім архітекторам, інженерам-проєктувальникам, будівельникам, консультантам (будівництво), фахівцям у галузі архітектури та інженерної справи, екологам, технологам (будівельна продукція), менеджерам у сфері будівництва.

Застосування рекомендацій та рішень, зазначених у посібнику, дозволить реалізувати проєкт за принципом Build Back Better – відбудувати краще ніж було – з урахуванням найкращих практик ЄС та рекомендацій Світового банку. Такі проєкти матимуть перевагу в отриманні фінансової допомоги для відбудови, адже відповідатимуть вимогам потенційних донорів до енергетичної ефективності, кліматичної та екологічної сталості.

Методичний посібник у pdf-форматі доступний за посиланням: https://iem.org.ua/images/librery/sadochky-05-05-2023.pdf    

Методичні рекомендації розроблені в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO). ВГО «Жива планета» – партнер проєкту GIZ.

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux