Новини,  НОВИНИ КНУБА

Архітектурна творчість і штучний інтелект: КНУБА запрошує на конференцію

Запрошуємо до участі у ХVІ Всеукраїнській науковій конференції «Сучасна архітектурна освіта: архітектурна творчість та штучний інтелект», яка відбудеться 7 листопада 2024 року, початок – 10:00, в онлайн-форматі на архітектурному факультеті КНУБА.

До участі запрошуються викладачі закладів вищої освіти, науковці, аспіранти, архітектори-практики, які переймаються проблемами архітектурної освіти та мають досвід викладання в освітніх закладах.

Мета конференції – виявити шляхи розвитку сучасної архітектурної освіти України щодо методики творчої підготовки на основі узагальнення підходів до викладання, впроваджених на різних факультетах країни.

Програма конференції

– Взаємодія індивідуальної творчості і можливостей штучного інтелекту та сучасних програмних засобів.

– Впровадження програм штучного інтелекту в навчання для візуалізації, формоутворення та інших проєктних завдань.

– Нові підходи і методики в навчанні у сферах архітектури, дизайну та мистецтва.

– Реальна практика застосування нових засобів проєктування: генератори штучного інтелекту, нейромережі, віртуальна реальність, доповнена реальність та ін.

– Прогностика розвитку можливостей архітектурного проєктування.

– Місце архітектора в новій технологічно доповненій реальності.

«Зміни у світі зачіпають все більший перелік професій та видів людської діяльності. Деякі руйнівні тенденції галузевих змін глобалізаційного підходу можна сприймати як передвісник оновленої парадигми не тільки в ідеологічному соціально-економічному аспекті, але й у перебігу матеріальних процесів – від пошуку ідей у проєктуванні до технічних засобів реалізації проєктів у будівництві. Ґрунтовні зміни відбуваються в напрямах людської діяльності, що до цього часу здавалися незмінними. Така динаміка подій змушує актуалізувати питання галузевої та міжгалузевої взаємодії архітекторів.

Де місце архітектора, проєктувальника, інженера та теоретика в сприйнятті нової технологічно доповненої реальності? Чи здатні ми підпорядкувати штучний інтелект або змушені шукати методи взаємовигідної співпраці задля виживання та збереження планети? Чи здатне наше покоління зрозуміти зміни, що стрімко наближаються? А головне, чи можемо ми в професійному полі вплинути на світогляд майбутнього? На ці питання й будуть відповідати учасники конференції», – повідомив викладач архітектурного факультету КНУБА, архітектор-практик Олексій СЕЛИВАНОВ.

Вимоги до надання тез учасниками конференції

Тези приймаються до 2 листопада 2024 року електронною поштою на адресу: archit-education@ukr.net

Обсяг: до 2 сторінок формату А4 без малюнків.

Поля: верхнє – 20 мм, нижнє і бокові – 25 мм.

Файл виконується у текстовому редакторі Word шрифтом Times New Roman Cyr 14 з інтервалом 18 пт. “точно”.

Як приєднатись

Початок – о 10:00, приєднатись можна за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/82087353447?pwd=gMrBVYp6xErCpDilLCESkDRF9bA2jK.1

Ідентифікатор конференції: 820 8735 3447

Код доступу: 182248

Де шукати новини і виступи

Збірки тез конференцій на сайті КНУБА: http://library.knuba.edu.ua/node/51

Група конференції у Facebook: https://www.facebook.com/groups/1032585840191306/

YouTube-канал конференції: https://www.youtube.com/channel/UChHKaDNrXknbdjgRLb2WCeg

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux