Новини,  НОВИНИ КНУБА

Кібербезпека національного рівня та безпека великих обсягів даних: студенти КНУБА побували на цікавих об’єктах

Студентів ІТ-спеціальностей КНУБА прийняли на екскурсію Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України та Датацентр «Парковий».

Знайомство з роботою НКЦК дало змогу дізнатись більше про кіберзагрози та багаторівневу систему протидії їм на національному рівні. Візит у датацентр показав високий рівень захисту великих обсягів критично важливих даних, від яких залежить стабільна робота багатьох установ, зокрема й банківських. Розуміння цих аспектів та принципів взаємодії держаного та приватного сектору в контексті кіберстікості України дуже важливі для майбутніх фахівців з кібербезпеки.

Зацікавленість студентів у візитах до таких установ і взаємний інтерес потенційних роботодавців у залученні до співпраці молодих спеціалістів дають підстави розвивати партнерство з цими установами, щоб знайомити студентів із діяльністю цікавих об’єктів та реалізувати можливість використання об’єктів як майбутніх баз проходження практики та стажування для студентів КНУБА.

Ініціатори знайомства студентів із цими установами – Кафедра кібербезпеки та комп’ютерної інженерії та начальник відділу ліцензування та акредитації Максим Делембовський. До візиту в ці дві важливі локації долучились також начальник Центру з питань забезпечення якості освіти КНУБА Микола Пристайло та начальник відділу сприяння індивідуального розвитку Максим БАЛАКА.

Висловлюємо вдячність за сприяння та підтримку Сергієві ПРОКОПЕНКУ, керівнику управління забезпечення діяльності НКЦК.

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux