Новини,  НОВИНИ КНУБА

«На шляху до відбудови України» – КНУБА на конференції в сенаті Італії

Олексій ДНІПРОВ, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури, взяв онлайн-участь у конференції в сенаті Італії “На шляху до відбудови України” – на запрошення ініціаторки заходу сенаторки Чінції Пеллегріно.

Його виступ стосувався готовності університету утримувати позиції провідного освітнього закладу з підготовки фахівців високого рівня у галузі будівництва та архітектури в Україні, яким належить відбудовувати зруйновані війною будинки і міста.

Під час конференції ішлося, що Італія вже запланувала в Україні відновлювальні роботи, такі як проєкт з убезпечення Одеського кафедрального собору та відновлення гідроелектростанцій на Дніпрі. Це стане можливим у межах оголошеного раніше виділення G7 близько 50 мільярдів доларів США додаткового фінансування для України до кінця року.

До участі в заході долучився також декан факультету урбаністики та просторового планування КНУБА Алірза Махмуд огли МАМЕДОВ.

До конференції, що відбувалась у Римі, доєднались онлайн із Києва й інші представники наукових кіл та неурядових організацій.

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux