Новини,  НОВИНИ КНУБА

Стратегію розвитку КНУБА на наступні 5 років презентовано на засіданні Наглядової ради університету

Днями у Київському університеті будівництва і архітектури пройшло перше установче засідання Наглядової ради КНУБА в оновленому цьогоріч складі. На засіданні затверджено Положення про Наглядову раду, підбито підсумки вступної кампанії 2024 року та схвалено проєкт Стратегії розвитку КНУБА до 2029 року.

Нагадаємо, склад Наглядової ради КНУБА оновлено у вересні 2024 року, до неї долучились нові члени – висококваліфіковані спеціалісти будівельної та архітектурної галузі, відомі державні діячі та науковці, і вперше – авторитетні міжнародні експерти у сфері охорони культурної спадщини. Уперше до ради увійшли міжнародні експерти: Ерік Клейн – керівник відділу допомоги Україні Агентства культурної спадщини Нідерландів, міжнародний експерт із захисту культурної спадщини під час збройних конфліктів, та  Луїджі Фіумара (Італія) – президент фонду «Міжнародний форум «Людина і архітектура», архітектор, професор, член Швейцарської спілки інженерів та архітекторів. Враховуючи такий склад, засідання проходило у змішаному форматі, онлайн / офлайн.

Ректор КНУБА Олексій Дніпров висловив упевненість, що співпраця керівництва університету із Наглядовою радою буде результативною, і вручив усім членам нові перепустки до університету, адже в КНУБА готується оновлення пропускної системи.

Голова Наглядової Ради Станіслав Сташевський доповів про організаційні питання та висунув пропозицію затвердити Положення про Наглядову раду Київського університету будівництва і архітектури, і всі члени підтримали цю пропозицію.

Перший проректор КНУБА Денис Чернишев доповів про результати вступної кампанії і наголосив, що університет – у числі перших 20 українських закладів вищої освіти за кількістю поданих від абітурієнтів заяв. Кількість охочих вступати в КНУБА тримається на рівні минулого року, хоча по країні число вступників загалом зменшилося. Тож КНУБА залишається флагманом будівельної галузі в Україні.

Наступним важливим питанням була доповідь ректора КНУБА Олексія Дніпрова із презентацією ґрунтовної стратегії розвитку університету, яка окреслює перспективні напрями розвитку освітньої, наукової та інноваційної діяльності закладу та визначає їх основні характеристики. Олексій Дніпров зауважив:

«Ця стратегія спрямована на досягнення Цілей сталого розвитку України на період до 2030 року, зокрема щодо всеохопної і справедливої якісної освіти, узгоджена зі Стратегією розвитку вищої освіти в Україні на 2022–2032 роки, а також зі Стратегією людського розвитку».

У документі викладено чітко окреслені бачення, місію та мету.

Бачення – Університет є провідним навчально-науковим центром світового рівня, здатним генерувати ціннісні знання та інновації, орієнтовані на забезпечення відбудови й розвитку реального сектора економіки, та забезпечувати їх опанування здобувачами вищої освіти.

Місія – зміцнення освітньо-наукового потенціалу держави шляхом надання якісних освітніх послуг, провадження наукової та інноваційної діяльності на основі інтернаціоналізації та інтеграції освіти, науки і виробництва.

Мета – трансформація університету в заклад інноваційного типу та навчально-науковий центр розвитку та відбудови держави, конкурентоспроможний у світовому освітньо-науковому просторі з високими показниками у міжнародних та національних рейтингах шляхом реалізації якісних освітніх та наукових програм і проєктів.

Після доповіді ректора члени Наглядової висловили свої коментарі та пропозиції, зокрема щодо важливості дбати про формування особистості та м’яких навичок студентів, щодо важливості підвищувати кваліфікацію викладачів. Представники приватних компаній, які входять до Наглядової ради, наголошували на необхідності посилювати практичну складову навчального процесу. Також обговорювалась можливість створити в КНУБА кроссекторальну лабораторію з контролю за якістю будівельної продукції та перспективи підготовки в університеті досить затребуваних сьогодні і в перспективі фахівців – експертів з доступності приміщень і будівель для маломобільних груп.

Загалом Стратегія розвитку КНУБА до 2029 року отримала високу оцінку від членів Наглядової ради і проєкт документа було схвалено – з тим, щоб з урахуванням обговорення стратегію найближчим часом затвердити в установленому порядку.

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux