Новини,  НОВИНИ КНУБА

Перший крок у реалізації меморандуму про співпрацю між КНУБА та Національним історико-етнографічним заповідником “Переяслав”

З надзвичайною приємністю взяв участь у історико-просвітницькому заході  “Відкрий для себе Шевченка”. 

Організований музеєм народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» для наших майбутніх художників, поетів, архітекторів і дизайнерів.

Фактично, ця участь стала першим кроком у реалізації меморандуму про співпрацю між КНУБА та Національним історико-етнографічним заповідником “Переяслав”, що був підписаний мною та директором заповідника Олексієм Лукашевичем у приміщенні меморіального музею Володимира Гнатовича Заболотного – видатного професора нашого університету, українського архітектора, художника, мистецтвознавця, президента Академії архітектури УРСР, лауреата Державних премій. 

Нагадаю, що В.Г. Заболотний створив споруди, які є шедеврами української архітектури: будинок Верховної Ради, будинок Укоопспілки на Хрещатику в Києві, житловий будинок по вулиці Костьольній в Києві, а також проект забудови центра міста Кривий Ріг.

Переконаний, що співпраця між колективами університету та заповідником з підготовки висококваліфікованих кадрів у сфері збереження охорони культурної спадщини стане результативною.

Крім того, на запрошення шановного ректора Віталія Коцура мав нагоду ознайомитися з роботою та матеріально-технічною базою нашого партнерського навчального закладу – Університету Григорія Сковороди у Переяславі.

Разом будуємо майбутнє і нашу Україну!

Ректор КНУБА Олексій Дніпров

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux