НОВИНИ ФІСЕ

Відкрите заняття доцента кафедри теплотехніки Олександра ПОГОСОВА

04 вересня 2024 року доцент кафедри теплотехніки кандидат технічних наук  Олександр ПОГОСОВ провів відкриту лекцію для студентів 4-го курсу факультету інженерних систем та екології (ФІСЕ), які навчаються за спеціальністю 144 Теплоенергетика освітня програма “Енергетичний менеджмент, енергоефективні муніципальні та промислові теплові технологій (ТЕ). 
Освітня компонента: Теплохолодопостачання промислових і цивільних будівель
Тема лекції: Базова інформація щодо функціонування енергетики країни та вплив балансів генерації на доцільність застосовування тих чи інших систем тепло- та холодопостачання. Світові тренди розвитку галузі
Короткий зміст лекції: Баланс генерації електричної та теплової енергій суттєво впливає на ефективність і доцільність застосування різних систем тепло- та холодопостачання. Вибір оптимальної системи має враховувати як технічні, так і економічні аспекти, а також вплив на навколишнє середовище (екологічний маркер). Розвиток систем теплопостачання постійно еволюціонує в напрямку підвищення ефективності, зниження витрат та екологічного впливу. Були виділені основні тренди у цій сфері: впровадження відновлювальних джерел енергії, покращення ефективності систем, цифровізація (телеметрія та диспетчеризація, СКАДА-систематизація) та автоматизація, енергетична ефективність і зниження витрат разом з енергонезалежністю, інтеграція з іншими системами (особливо при використанні скидних ВЕР), зменшення викидів і впливу на навколишнє середовище, Agile-підхід в системах розподілення ресурсів.
На занятті були присутні студенти 3-го курсу ФІСЕ, які навчаються за спеціальністю 183 Технології захисту навколишнього середовища, доценти кафедри теплотехніки  Юлія КОЛЬЧИК та Наталія ЧЕПУРНА.

Translate »
Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux