Новини,  НОВИНИ КНУБА

Серпень у КНУБА

Починається останній місяць літа. Українська назва місяця утворена від слова «серп» — знаряддя, яким у давнину жали зернові, і означає «місяць жнив».

Для вступників традиційно це – вирішальний час.

31 липня о 18:00 завершився строк прийняття заяв вступників до вищих навчальних закладів.

До 5 серпня мають сформувати рейтингові списки та оприлюднити переліки тих, хто рекомендований на бюджет.

До 8 серпня той, хто пройшов за конкурсом та бажає навчатися, має виконати вимоги до зарахування за правилами прийому вишу.

До 10 серпня має бути зарахування на бюджет.

Не раніше 9 серпня мають оприлюднити списки тих, хто рекомендований для зарахування на контракт. Виші визначають, коли майбутні контрактники мають виконати вимоги для зарахування.

Не пізніше 17 серпня тих, кого рекомендують на контракт, можуть зарахувати на вакантні бюджетні місця. Але для того, щоб перевестися з контракту на бюджет, вступники мають спочатку виконати вимоги зарахування на контракт.

До 30 серпня має відбутися зарахування на контракт. До 31 жовтня має відбутися додатковий набір на контракт.

Для студентів традиційно серпень був останнім місяцем канікул. Однак цьогоріч ситуація змінилася. І з 5 серпня всі студенти КНУБА, крім першокурсників, розпочинають заняття. Це пов’язано з особливостями опалювального сезону 2024. Заняття триватимуть шість днів на тиждень. Сесія має скінчитися 19 листопада. А потім – канікули.

11 серпня традиційно в Україні відзначається День будівельника. З розвитком нових технологій робота будівельників стає все більш ефективною, проте все одно залишається одним із найбільш трудомістких занять. Всі знають, що хороші будівельники завжди високо цінувалися. Будь-який керівник-фахівець скаже, що високий професіоналізм будівельника – це запорука високої якості виконаних ним робіт. Саме таких спеціалістів навчають у КНУБА.

12 серпня – День молоді. З 2021 року з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України та щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, Указом Президента святкування Дня молоді перенесено з кінця червня на 12 серпня.

23 серпня – День державного прапора України. Синьо-жовте поєднання кольорів у новітньому їх трактуванні є безхмарне небо як символ миру – синій колір, і стиглі пшеничні ниви як символ достатку – жовтий колір. Цікаву версію щодо походження синіх та жовтих кольорів висунув історик і мовознавець зі Львова Б. Якимович. На його думку, слово “хохол” монгольського походження і складається з двох частин: «хох» – синій, блакитний, небесний, «улу» (юлу) – жовтий. Тож хай майорить наш синьо-жовтий стяг!

24 серпня – День незалежності. Це свято широко відзначається в усій державі. Це день, коли вшановують пам’ять героїв України, тих, хто воював та помер, щоб забезпечити країні таку жадану ними незалежність.

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня 2014 року стався один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Коли українські військові колонами виходили «зеленим коридором», росіяни порушили домовленості та розстріляли їх. За даними Українського інституту національної пам’яті, внаслідок підступності росіян українська армія втратила загиблими 366 воїнів, 429 отримали поранення, 158 зникли безвісті, 300 опинилися в полоні.

Ті трагічні події розгорталися на полях соняхів, які вже дозрівали. Під соняхами сотні Захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за незалежність нашої країни.

Щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України.

Інформаційний центр

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux