Новини,  НОВИНИ КНУБА

11 липня – Всесвітній день шоколаду

Це солодке свято відзначається щорічно 11 липня. Крім нього, існує ще один всесвітній день з такою ж назвою, який відзначають 13 вересня.

Свято дозволяє поціновувачам шоколаду в усьому світі цілковито віддатися насолоді без будь-якого почуття провини. Цього дня також можна вживати будь-які смаколики з шоколаду.

Вважається, що першим завіз шоколад до Європи іспанський конкістадор Ернан Кортес у 16 столітті. Але робити шоколад гарячим і солодким почали лише на початку 17 століття, додаючи до нього молоко, мед і різні спеції.

Відзначити це свято можна відповідно до його назви – порадуйте себе плиткою улюблених солодощів. Шоколад безумовно має корисні властивості. Темний шоколад стимулює викид гормонів щастя – ендорфінів, які покращують настрій. Вчені вважають, що темний шоколад покращує зір і знижує кров’яний тиск.

Дієтологи стверджують, що норма темного шоколаду на день складає 30-50 грам. Білий і молочний шоколад без шкоди для здоров’я можна їсти в кількості не більше 20 грамів на день.

Цей смаколик не варто запивати кавою, адже шоколад сам по собі містить велику кількість кофеїну. Таке поєднання може навантажити серце. Обережно слід вживати шоколад з морозивом або фруктами, особливо бананами. Таке поєднання дуже смачне, але висококалорійне. Дієтологи не рекомендують часто вживати білий шоколад. Через відсутність тертого какао він практично не приносить користі організму.

Тож вітаємо зі Всесвітнім днем шоколаду! Нехай кожен день буде солодким і приємним. Бажаємо щасливого життя, і щоб у вас все було в шоколаді.

Інформаційний центр

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux