Новини,  НОВИНИ КНУБА

Парк КНУБА поповнився новими рослинами

Напередодні початку літа в парку довкола Київського національного університету будівництва і архітектури висадили саджанці дерев. Це роблять вже не вперше. Річ у тому, що рослинність у місті є не лише естетичною прикрасою, а й важливим функціональним елементом. У КНУБА усвідомлюють важливість посадки дерев та регулярно проводять програми із озеленення своєї території.

Висаджування дерев у місті має низку переваг. По-перше, вони є природним фільтром повітря, поглинаючи шкідливі речовини та зменшуючи забруднення. Дерева також випускають кисень, що необхідно для життя мешканців міст. Вони здатні поглинати шум, що особливо актуально у великих містах.

Окрім того, дерева надають прохолоду та тінь. Зокрема вони можуть знижувати температуру навколишнього середовища на кілька градусів, що особливо важливо під час спекотного літнього періоду. Ця функція особливо актуальна в мегаполісах, де температура може сягати високих значень через густонаселеність і велику кількість асфальту та бетону. Тож нехай ростуть деревця довкола університету.

Інформаційний центр

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux