Новини,  НОВИНИ КНУБА

Червень у КНУБА

Починається червень місяць – приходить літо.  Природа, як людина, пропонує кожен раз свій, унікальний варіант. Літо очікуване, проте приходить кожен раз по-різному. Цей період вважається найекстремальнішим і наймальовничішим у році. Як правило, календарне літо трапляється рівно за дев’ять місяців після 31 серпня і завжди наштовхує нас на одні й ті ж думки: як його провести? Перед студентами таке питання не стоїть. У цей період потрібно здати сесію або знайти роботу. Або ще мільйон важливих справ  вирішити. Врахуйте, літо – це проміжок часу між літнім сонцестоянням і осіннім рівноденням. У нашої Північної півкулі воно триває приблизно 93 з половиною доби.

Південна півкуля трохи  відстає, і цей період триває на 4 дні менше. За цей час потрібно встигнути так багато!

Але головне – здати заліки та екзамени!

Давним-давно у студентів існує такий звичай: за ніч до іспиту висунути залікову книжку у кватирку і голосно прокричати “Халява прийди!”. Можете спробувати зробити так, і, можливо, удача на іспиті прийде до вас. Але радимо вчити екзаменаційний матеріал, чесно здавати сесію й надсилати листівки з поздоровленням зі здачею сесії. Бажаємо високих балів!

Отже, 1 червня в світі відзначають День захисту дітей. Нині ця дата для понад 7 млн українських дітей має особливе значення. Адже війна забрала у них  дитинство, позбавила захищеності, безпеки, батьків… Діти вмить подорослішали, відчули всю несправедливість світу, коли країна-терорист позбавляє майбутнього тебе, твою родину і твою рідну країну.

Дуже хочеться, щоб у житті кожної дитини не було війни!

Також 1 червня – Всесвітній день батьків. Традиція святкування  була започаткована Генеральною асамблеєю ООН у 2012 році та приурочена до Міжнародного дня захисту дітей невипадково. Мета свята – підкреслити роль сім’ї у формуванні загальнолюдських цінностей.

Тож не забудьте в цей день привітати найрідніших людей або зателефонувати батькам. Добрі слова від дітей – найкращий подарунок для них.

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в понад 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем й підкреслює гостру необхідність у зміні ставлення людини до природних ресурсів.

 Також 5 червня Київському індустріальному фаховому коледжу –  80 років.

 А 7 червня80 років  Миколаївському будівельному фаховому коледжу. Вітаємо наших колег зі славним ювілеєм. Так склалось, що у часи кровопролитної війни від вас залежить майбутнє України, адже саме педагоги формують свідомість молодих українців! 

9 червня святкуємо Міжнародний день друзів. Дружба – це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси й точки дотику. Друг ніколи не залишить у біді та завжди прийде на допомогу. Немає більш надійної людини, щоб зберегти якусь важливу таємницю. Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Тож не забудьте привітати своїх друзів у цей прекрасний день.

13 червня в Київському національному університеті будівництва і архітектури пройдуть вибори ректора. Це дуже важливе для КНУБА питання, адже від нашого вибору залежатиме майбутній шлях ВЗН. А також, виконання головного завдання – підготовки професійних якісних фахівців, які будуть працювати в Україні та сприятимуть відбудові країни!

14 червня – Всесвітній день донора крові. Цього дня ми висловлюємо подяку людям, які добровільно і безоплатно здають кров, необхідну для порятунку людського життя. В реаліях сьогоднішньої війни це важливо, адже допомагає зберегти життя бійцям і цивільним, які стали жертвами ракетних та артилерійських ударів.

18 червня – День батька. В багатьох країнах світу вже понад сто років відзначається це свято. В Україні з – 2019 року. Українські татусі  теж отримали свій особливий святковий день. Тож не забудьте привітати своїх татусів у цей день.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні. Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів жертв Другої світової війни. Але сьогодні українці майже кожен день шанують пам’ять людей, які зараз втрачають своє життя внаслідок нападу російських загарбників. Вічна пам’ять загиблим! Честь і слава живим героям!

23 червня – Міжнародний Олімпійський день. Щорічно у цей день у всьому світі відзначають Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day)  у пам’ять про відродження олімпійського руху в його сучасному вигляді.

Нехай кожен відчує себе справжнім олімпійцем, отримає заряд позитивних емоцій, бадьорості та оптимізму задля  підкорення нових спортивних та життєвих висот! Адже, спорт – це сила, краса та здоров’я, а у здоровому тілі – здоровий дух!

28 червня День Конституції України. Конституція – це Основний Закон України. Він був ухвалений  в 1996 році і став відображенням засад та основоположних принципів суверенної держави України, незалежність якої була визнана міжнародною спільнотою. Конституція закріпила основи державного ладу незалежної України, і стала важливим кроком у забезпеченні прав і свобод людини та громадянина. Це ті цінності, за які ми зараз боремось.

Бажаємо всім  щасливого червня!

Інформаційний центр

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux