Новини,  Новини кафедри міського господарства,  НОВИНИ ФАКУЛЬТЕТІВ,  НОВИНИ ФУПП

Участь в семінарі Українського національного комітету ІКОМОС на тему: «Оновлення законодавства України в сфері охорони культурної спадщини. Питання синхронізації та імплементації міжнародних норм»

10 квітня 2024 року завідувачка кафедри міського господарства ФУПП КНУБА Любов Апостолова-Сосса взяла участь в семінарі Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць на тему: «Оновлення законодавства України в сфері охорони культурної спадщини. Питання синхронізації та імплементації міжнародних норм» з доповіддю «Збереження культурної спадщини при просторовому плануванні».
У семінарі прийняли участь провідні науковці та фахівці в сфері пам’яткоохоронної діяльності, члени Українського національного комітету ІКОМОС. З доповідями виступили к.е.н. Володимир Герич, який говорив про реформування сфери збереження культурної спадщини, к.п.н. Юліана Баланюк з оглядом італійського досвіду охорони культурної спадщини, к.і.н. Федір Стоянов розповів про проблематику роботи органів охорони культурної спадщини на прикладі досвіду м. Одеси, к.і.н. Олена Мокроусова доповіла про виклики, що стоять перед пам’яткоохоронцями в питаннях обліку об’єктів культурної спадщини. Виступили з інформацією також к.арх.н. Світлана Біленкова, яка розповіла про дослідження австрійського досвіду в сфері відновлення історико-культурної спадщини, президент УНК ІКОМОС Микола Гайда та виконавчий директор УНК ІКОМОС к.і.н. Олена Сердюк поінформували всіх щодо поточної діяльності ІКОМОС і тематики майбутніх наукових семінарів.
Любов Апостолова-Сосса в своїй доповіді окреслила проблематику збереження культурної спадщини при розробленні містобудівної документації, зокрема, недостатню увагу, що приділяється саме цьому аспекту містобудівної діяльності, а також наголосила на необхідності доповнення складу документації з просторового планування окремим видом документації для історичних територій населених місць. За результатами семінару буде сформована резолюція з пропозиціями і рекомендаціями щодо відповідних змін в законодавстві та нормативній базі.

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux