Новини,  НОВИНИ КНУБА

За ініціативи кафедри політичних наук і права відбулась зустріч з проблематики академічної доброчесності

25 квітня 2024 року у змішаному форматі було проведено гостьовий вебінар на тему «Академічна доброчесність як основа якості освіти». Спікером була доктор юридичних наук, професор Державного податкового університету, заступник директора ГО «Інститут захисту інформаційних прав громадян» Наталія Борисівна Новицька.

Під час виступу вона розкрила базові принципи, якими мають керуватися учасники академічної спільноти, звернула увагу на фундаментальні цінності академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин, які визначені Міжнародною асоціацією академічної доброчесності, відповідальність за порушення академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними, науковими працівниками та здобувачами освіти, а також права особи, стосовно якої порушено питання про порушення нею академічної доброчесності. Особливу увагу було приділено необхідності розробки та реалізації заходів просвітницького характеру з метою попередження порушення академічної доброчесності.

Жваву дискусію викликали питання ознайомлення всіх членів академічної спільноти зі стандартами академічної доброчесності, підписання Декларації академічної доброчесності та питання відповідальності за академічну недоброчесність.

Відеозапис зустрічі за адресою http://surl.li/szfoo. Код доступу: mFY9Xn+a.

Наталія Сердюк

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux