НОВИНИ КНУБА

Так! Ми можемо зупинити туберкульоз

Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Дата обрана не випадково, адже саме в цей день 1882 року Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування туберкульозу. Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке викликається мікобактерією (лат. Mycobacterium tuberculosis), що вражає переважно легені, але можливе також ураження всіх інших органів людини.

У рамках Всесвітнього дня туберкульозу для студентів та викладачів університету 23 березня відбулась лекція «Зупинимо туберкульоз разом», зустріч проводив керівник БО фундації «Громадський Рух «Українці проти туберкульозу» Віталій Рудик. Лектор розповів про надзвичайно важливу та актуальну тему сьогодення, адже  навіть у XXI сторіччі ця хвороба продовжує забирати людські життя, закцентував увагу студентів на види та форми туберкульозу, основні шляхи зараження й запобігання хвороби, методи лікування та діагностики. Під час зустрічі студенти ставили низку запитань та мали змогу отримати розгорнуті відповіді й рекомендації щодо того, як вберегти себе і своїх близьких від туберкульозу, адже кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку від цієї хвороби.

☝️ Більше цікавої та корисної  інформації на сайті  БО «Українці проти туберкульозу» https://stoptb.org.ua/

  •  В Україні працює безкоштовна цілодобова Гаряча лінія з питань туберкульозу, зателефонувавши за номером 0-800-50-30-80 з 08:00 по 18:00, можна отримати консультацію провідних фахівців та консультантів.

Оксана Бєлозьорова

завідувачка  відділу

з організації виховної роботи

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux