1976

4 квітня 1975 року Наказом №92/3 за підписом ректора Вєтрова Ю.О. було розпочато будівництво прибудови головного корпусу вздовж вулиці Освіти. Це було важливим рішенням, адже мало надати нові площі для аудиторій та згуртувати в одному місці всі факультети та кафедри.

У складанні проєктного завдання брали участь архітектори Гопкало, Ліберберг, інженери-конструктори Печенов, Лінович, Штейн, Ющенко та інші. Був створений штаб сприяння будівництву із складу співробітників і фахівців інституту. На штаб було покладено завдання: координація та стимулювання діяльності будівельних та проєктних організацій, організація інженерно-технічної допомоги, надавати допомогу робочими кадрами.

Колектив штабу разом з генеральною підрядною організацією «Київмісьбуд-7» розробили основні рішення проєкту виконання робіт нового корпусу.

Роботи на будівництві учбового корпусу розгортались з кожним днем. Одразу ж із квітня розпочались роботи  з підготовки будівельного майданчику. Зроблено підготовку котлована, демонтовано існуючу каналізацію та водопровід, споруджено і пущено в дію нові ділянки комунікацій, що дало можливість розпочати монтаж фундаментних блоків.

До цього активно долучились студенти всіх факультетів, співробітники та викладачі інституту. Було знесено старі господарські будівлі.

 Траншею під водопровід вздовж вулиці Освіти готували студенти технологічного факультету.

Роботи нульового циклу йшли в цілому з дотриманням графіку. В травні здійснювався монтаж нової гілки теплотраси, який було заплановано закінчити  на початку  червня.

Червень 1975 – вздовж вулиці Освіти прокладено водопровід.

На майданчик щоденно надходили збірні залізобетонні конструкції, що забезпечувало фронт робіт. Було закладено фундамент та змонтовані перші панелі перекриття.

З метою забезпечення плану будівництва штаб сприяння будівництву прийняв рішення про організацію двозмінної роботи на майданчику. Будівельна організація, яка мала транспорт і механізми, відчувала гостру нестачу в робочій силі. Враховуючи ці обставини, колектив інституту надавав велику допомогу будівельникам. Щомісяця студенти всіх факультетів виходили на будівельний майданчик. Наприкінці травня була сформована та приступила до роботи студентська будівельна бригада.

Перші настанови бійцям загону Г.Беляковича (3 курс, ПЦБ).

Липень – закінчено нульовий цикл, завершено перекриття цокольного поверху. Студентам 4 курсу ПЦБ було довірено роботи із зварювання арматурного каркасу.

Почалась цегляна кладка стін цокольного поверху.

Серпень – підготовка та встановлення арматурного каркасу монолітної частини перекриття.

Вересень – кладка зовнішніх і внутрішніх стін першого поверху, перекриття першого поверху, кладка стін другого поверху.

Жовтень – перекладка електрокабеля, перекриття другого поверху та кладка стін третього поверху.

Листопад – закладаються перемички третього поверху, кладка стін четвертого поверху та технічного поверху.

Грудень 1975 року. Перша перемога – завершено будівельно-монтажні роботи першої черги другого навчального корпусу – укладено останню панель покриття четвертого поверху!

Лютий – збірка та монтаж металоконструкцій, завершення штукатурних робіт.

Березень – продовження внутрішніх та зовнішніх оздоблювальних робіт 1 черги. Закінчено монтаж металоконструкцій.

Квітень – травень 1976 року – продовжуються внутрішні роботи 1 черги, облицьовано фасади плиткою.

Травень – наближався термін здачі в експлуатацію об’єкта, а роботи до завершення було ще дуже багато – змонтувати сонцезахисні панелі, облицювати фасад, завершити будівництво трансформаторної підстанції та монтаж її обладнання, завершити монтаж вентиляції на технічному поверсі. Для вирішення цих завдань було організовано студентську бригаду оздоблювачів у кількості 40 студентів. Також створено бригаду з лаборантського складу.

Оперативна нарада у ректора інституту професора Юрія Олександровича Вєтрова.

 

30 червня 1976 року достроково здано в експлуатацію першу чергу нового навчального корпусу. А 1 липня з вітальним словом перед учасниками будівництва виступав ректор інституту Ю.О.Вєтров.

А 1 вересня 1976 року новий корпус приймав новоселів!

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux