1963

1963 рік. Будівництво центрального корпусу.

За статистичними даними у 1962-1963 навчальному році інститут мав у своєму складі 7 факультетів: будівельний, архітектурний, будівельно-технологічний, санітарно-технічний, міського будівництва, інженерної геодезії, загальноосвітній, на яких навчалось біля 7000 студентів. В інституті було 31 кафедра, 35 лабораторій, де працювало 660 осіб професорсько-викладацького складу. Навчання проходило у 2-3 зміни. На одну особу припадало  0,4 квадратних метри учбової площі!!!

Наприкінці 50-х років інституту було виділено ділянку для будівництва нових навчальних корпусів. А в 1961 році до керування інститутом приступив ректор Юрій Олександрович Вєтров, який очолював інститут до 1983 року. Цей період можна назвати ерою будівництва.

В 1963 році було побудовано та введено в експлуатацію центральний корпус на Повітрофлотському проспекті. Разом з цим приміщення, яке інститут займав до цього часу по вулиці Пироговській, було передано Київському педагогічному інституту.

Авторами проєкту нового корпусу стала група архітекторів: В.І.Гопкало, Л.Б.Каток, М.Р.Ліберберг.

Фундамент нового корпусу було закладено у 1959 році. Будівництво тривало із недотриманням термінів, у 1961-1962 році кілька разів призупинялось, а на початку 1963 року взагалі було законсервовано.

Тоді в квітні 1963 року керівництво інституту звернулось до колективу із закликом долучитись до будівництва та завершити будівництво першої черги до початку 1963-1964 навчального року.

Фактично всі співробітники та студенти з піднесенням долучились до процесу будівництва. Студенти інституту об’єднались в будівельні загони та в позанавчальний час всіляко допомагали у зведенні головного корпусу. Серед таких студентів був і майбутній ректор – Анатолій Михайлович Тугай.

Введення в експлуатацію нового сучасного корпусу значно розширило можливості навчального закладу, стрімко стала зростати кількість прийнятих на навчання студентів, навчання стало проходити в одну зміну.

26 жовтня 1963 року відбулися урочисті збори з нагоди відкриття першої черги нового корпусу Київського інженерно-будівельного інституту. Червону стрічку перерізав ректор Вєтров Юрій Олександрович.

З введенням в експлуатацію лівого крила студенти отримали 10000 кв.м. сучасних кабінетів, лабораторій, лекційних зал.

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux